حالت تهوع پس از جراحی اسلیو/ 10 روش اصولی و تضمینی برای کاهش تهوع

تهوع پس از جراحی اسلیو
  • ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۲
  • دیدگاه: 0
  • وبلاگ
Rate this post

حالت تهوع پس از جراحی اسلیو معده یکی از عوارض ناپایدار و زودگذر در جراحی اسلیو می باشد که به دلیل آشنا نبودن بیمار با روشهای خوردن غذا پس از جراحی لاغری، ایجاد می شود و بیمار به دلیل خوردن مقدار زیاد غذا در یک وعده غذایی، خوردن سریع و باعجله و یا نجویدن کافی غذا دچار حالت واکنشی نسبت به آن شده و دچار حالت استفراغ کردن و تهوع می شود. گروه جراحی اسلیو دکتر هاشم آقائی قصد دارد در این مقاله به بررسی علل ایجاد حالت تهوع پس از جراحی اسلیو معده پرداخته و در ادامه به روشهای جلوگیری از این حالت ناراحت کننده بپردازد پس لطفا تا انتهای مقاله مارا همراهی بفرمائید.

تهوع پس از اسلیو معده

حالت تهوع پس از جراحی اسلیو چگونه است؟

معمولا تعداد زیادی از بیماران، پس از جراحی های لاغری با یک حالت متفاوتی نسبت به قبل از جراحی مواجه می شوند مثلا بعضی از غذاها ممکن است در نظر آنها بوی نامطبوع و تهوع آوری داشته باشد که این حالت بسیار ناراحت کننده است. البته داشتن حالت تهوع پس از جراحی اسلیو موقتی است و بیمار برای اینکه بتواند دوباره به حالت طبیعی برگردد و غذاهای مورد علاقه خود را مصرف کند، بایستی هر غذا را در زمان های مختلف امتحان کند و در صورت داشتن حالت بد و ناراحت کننده نسبت به آن، پس از طی شدن چند روز، دوباره آن را امتحان کند و همینطور ادامه دهد تا زمانی که آن حالت تهوع آور و ناراحت کننده برطرف شود همچنین ممکن است که بیمار پس از مصرف غذا به دلیل تغییرات ایجاد شده در معده، دچار حالت تهوع و استفراغ شود، که بایستی با رعایت دستورالعمل های خاص این مرحله را پشت سر گذارد.

پنج علت مهم حالت تهوع پس از جراحی اسلیو

برخی از علل تهوع پس از عمل های لاغری با سایر عمل های ناشی از بیهوشی مشترک بوده و مختص به جراحی اسلیو نیست ولیکن برخی فقط مربوط به جراحی های لاغری و اسلیو بوده و باید برای رفع این مشکل، آنها را مد نظر قرار داد.

مصرف دارو با معده خالی

خوردن قرص یا شربت های مکمل ویتامینی یا معدنی با معده خالی یک حالت تهوع و استفراغ کردن را به بیمار دست می دهد که برای جلوگیری از بوجود آمدن این حالت، بایستی که از خوردن غذا با معده خالی حتما اجتناب شود.

سندروم دامپینگ

پس از جراحی اسلیو، و به دلیل تغییرات ایجاد شده، غذا پس از عبور از مری، وارد معده شده و به دلیل حجم بسیار کم معده جدید تخلیه از درون آن سریعا اتفاق میافتد که باعث ایجاد حالت تهوع و شکم درد در بیمار می شود. برای جلوگیری از این حالت بایستی که بیمار از خوردن سریع غذا در ماههای اولیه خودداری کند و غذا را بصورت کاملا آرام و جویده شده و در چند وعده مصرف کند که این موارد به جلوگیری از تهوع پس از جراحی اسلیو کمک میکند.

دهیدراسیون یا کم آبی بدن

کم آبی بدن به دلیل از دست دادن مقدار زیاد آب بدن و عدم جایگزینی آن اتفاق می افتد که باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در فرد می شود که یک نوع واکنش مقابله با کم آبی بدن می باشد. برای حل این مشکل باید بیمار مقدار زیادی آب را با فاصله از وعده های غذایی خود مصرف کند.

تنگ و کوچک شدن دهانه معده

به دلیل کوچک و باریک شدن دهانه معده بعد از جراحی اسلیو، تا چند روز بعد از عمل، یک حالت تهوع زودگذر در فرد بیمار اتفاق می افتد که این حالت بیشتر مختص عمل اسلیو است و در سایر عمل های لاغری اتفاق نمی افتد که البته بعد از چند روز سریعا برطرف می شود.

خوردن حجم زیاد و سریع غذا

به علت اینکه شخص بیمار به روش های خوردن غذا در موقعیت جدید آشنایی ندارد بنابراین ممکن است در یک وعده، حجم زیادی از غذا را که خارج از تحمل معده جدید است مصرف کند که این باعث ایجاد حالت واکنشی تهوع پس از جراحی اسلیو شود. برای جلوگیری از حالت حالت تهوع پس از جراحی اسلیو، باید از مصرف میزان زیاد غذا در یک وعده پرهیز شود و غذا با مقدار کم و در چند وعده مصرف شود.

روش های کارامد برای کاهش تهوع

10 روش کارآمد برای کاهش حالت تهوع پس از جراحی اسلیو معده

جویدن غذا

با جویدن کامل غذا علاوه بر اینکه باعث هضم آسان آن می شود با ارسال سیگنال به مغز، از پرخوری زیاد جلوگیری کرده و احساس پر شدن را به فرد می دهد.

آهسته خوردن

خوردن آهسته غذا و طولانی تر کردن هر وعده غذایی کمک به سزایی در جلوگیری از ایجاد حالت تهوع پس از اسلیو معده می کند.

پرهیز از خوردن غذای زیاد

طبیعتا افرادی که با معضل چاقی دست و پنجه نرم می کنند به نوعی مشکل پرخوری نیز دارند که این عامل حتی پس از جراحی اسلیو نیز ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع در بیمار گردد که با رعایت آن و خوردن غذای کم و مناسب از این حالت می توان جلوگیری کرد.

نخوابیدن پس از غذا

برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ و سوزش و رفلاکس معده، بیمار پس از جراحی اسلیو، حداقل یک ساعت بعد از غذا به حالت دراز کش بخوابد.

خوردن مواد خوراکی ضد تهوع

استفاده از مواد خوراکی ضد تهوع، برای کاهش تهوع بسیار موثر بوده و یکی از این خوراکی های بسیار کارساز، گیاه زنجبیل می باشد که برای جلوگیری و کاهش تهوع و استفراغ بسیار مفید است.

رعایت الگوی تغذیه ای مناسب و مرحله ای

پس از جراحی اسلیو برای کاهش حالت تهوع پس از جراحی اسلیو معده، بایستی که از یک الگوی تغذیه ای، متناسب با شرایط فرد استفاده شود و از مصرف خود سرانه و بدون برنامه به شدت پرهیز شود.

عدم مصرف سیگار

مصرف سیگار در ایام پس از جراحی اسلیو، سبب کاهش سطح جریان خون به نقاط آسیب دیده می شود که این عامل مهمی در طولانی شدن روند بهبود می شود و همچنین ضخم های ایجاد شده باعث ایجاد تهوع و استفراغ کردن در بیمار می شود.

نخوردن آب همراه غذا

خوردن آب و مایعات همراه غذا سبب ایجاد حالت تهوع پس از اسلیو معده می گردد که برای کاهش این حالت باید حداقل یک ساعت پس از غذا آب و مایعات نوشید.

عدم مصرف مکمل های غذایی با معده خالی

مصرف مکمل غذایی با معده خالی سبب ایجاد تهوع شده و برای کاهش و جلوگیری از این حالت، بایستی که مکمل های غذایی و معدنی همراه غذا میل شود.

سنجش توانایی معده در هضم مواد غذایی

برای اینکه بیمار دچار حالت تهوع پس از جراحی اسلیو معده نشود، اگر اولین بار است که آن ماده غذایی مصرف میشود، باید ابتدا مقدار کمی از آن تست شود و در صورت نداشتن تهوع و هضم مناسب غذا، سپس آن را به میزان لازم مصرف نماید.

نتیجه گیری

تهوع پس از جراحی اسلیو به عنوان یک واکنش طبیعی بدن به اتفاقاتی است که درون بدن می افتد و هر واکنش دلیل مشخصی دارد که برای رفع این آن باید در روش های زندگی و تغذیه ای خود با توجه به تغییرات ایجاد شده در معده، تجدید نظر کنیم. استفاده از روش هایی که در این مقاله بیان شد به عنوان راه کارهایی است که به شما در داشتن یک تجربه موفق و بدون مشکل پس از جراحی یاری خواهد کرد. اگر روش های یاد شده، در کاهش یا توقف تهوع و استفراغ تاثیر گذار نبود، شما می توانید از طریق تماس با دکتر مهدی هاشم آقائی و گرفتن مشورت های لازم و بنابر موردی بودن مسئله، از مشاوره های ایشان بهره مند گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *